Vliegtickets worden het lieft via KLM geboekt

klm vliegen nederlandUit onderzoek blijkt dat mensen die op zoek zijn naar losse vliegtickets naar New York dit het liefst direct bij KLM.com doen.

Daarmee laat de website van KLM brokers als Vliegtickets.nl en Ebookers.nl achter zich.

De winnaar van het onderzoek scoort vooral goed op betrouwbaarheid.

Overtuigende winnaar

KLM scoort een eerste plaats met imago en vertrouwen, en ziet dan ook alle bezoekers doorgaan op de website. De website van word ook goed gevonden en scoort dan ook vindbaarheid een gedeelde tweede plaats, wat de conversie weer verhoogt. Opmerkelijk is dat ondanks dat KLM niet de goedkoopste is 20% van de bezoekers besluit om toch de vliegtickets bij KLM te willen boeken.

Vliegtickets.nl mist betrouwbaarheid

Ook Vliegtickets.nl werd goed gevonden, maar kende niet dezelfde conversie als KLM. Volgens de bezoekers lijkt website niet te vertrouwen en dat komt vooral door het design. Op vormgeving en betrouwbaarheid komt Vliegtickets.nl dan ook niet verder dan de tiende en twaalfde plaats. Vliegtickets.nl heeft wel de laagste prijs, waardoor een kleine 8% er toch voor kiest om de ticket hier te kopen

Het belang van vindbaarheid

De website van Cheaptickets.nl werd het beste gevonden. Gebruiksvriendelijkheid en informatiewaarde lopen duidelijk achter op de andere websites. Maar omdat het zoveel bezoekers trekt scoren ze toch goed genoeg om serieus genomen te worden.

De ideale website

Die moet dus goed gevonden worden door de zoekmachines, dit vergt een goede zoekmachine marketing en optimalisatie. Het ontwerp moet vertrouwen uitstralen en er moet voldoende informatie te vinden zijn. En we blijven toch Nederlanders dus het moet ook de goedkoopste zijn. Als je al deze elementen weet samen te brengen in een website maak je grote kans op succes.

Dit zijn de de websites die meededen in de Web Performance Score
1. KLM.com
2. Vliegtickets.nl
3. Ebookers.nl
4. CheapTickets.nl
5. Vliegwinkel.nl
6. D-reizen.nl
7. Icelandair.nl
8. Arke.nl
9. WorldTicketCenter.nl
10. Schiphol.nl
11. Supersaver.nl
12. BudgetAir.nl
13. Expedia.nl
14. Vliegticketszoeken.nl

Bron: WUA.nl

Door | 2009-11-16T10:52:08+00:00 november 16th, 2009|Affiliate Marketing|0 Reacties

Geef een reactie