Festipi tipi in een nieuw jasje hip en duurzaam kamperen

Festipi het is een gewone tipi in een nieuw jasje voor festivalgangers en daarbij nog hip en duurzaam ook. Het eeuwenoude concept is eenvoudig op te zetten en mee te nemen en staat als een huis.

Het is eigenlijk nog steeds de meest ideale manier van kamperen, maar heeft ook een paar nadelen die er voor zorgen dat mensen minder snel met tipi op pad te gaan. De traditionele tipi is nogal groot en moeilijk opzetbaar.

Bij de Festipi zit als 1 pakket en aan elkaar vast; haringen, binnentent en buitentent, en hij is in 3 minuten opzetbaar. Een mooie, makkelijk opzetbare tipi die ook nog eens gebruik maakt van zonne-energie, zodat het verbruik van energie op een festival schoon is en je bijvoorbeeld snel je mobiele telefoon kunt opladen zonder uren in de rij te staan.

Festipi hip en duurzaam kamperen

De Festipi is gemaakt van hoogwaardige, duurzame materialen en daardoor zul je hem minder snel achterlaten. Dat achterlaten is een groot probleem op festivals: één op de vijf bezoekers laat zijn veelal goedkope nylon tentje na afloop achter op het festivalterrein, wat een enorme afvalberg veroorzaakt. Dit nylon levert veel milieuproblemen op .

Door de vorm van de tipi bezit deze van nature luchtcirculatie die ’s nachts langs de randen van de tent voor een koele luchtstroom zorgt. Hiermee kun je zonder energiegebruik je biertje of glaasje fris koelen.

De Festipi bestaat uit 1 pakket, alles zit aan elkaar; haringen, binnentent en buitentent, en hij is in 3 minuten opzetbaar.

Doel van Festipi

Tegenwoordig wil men ‘glamping’, oftewel glamoreus kamperen. Mensen willen best gaan kamperen maar dan wel met gemak en comfort. Tentproducenten leveren daarom goedkope eenvoudig op te zetten tentjes met als gevolg dat ze die tentjes vaak laten staan. En bij de eerste de beste rukwind of regenbui, gaan ze kapot of lekker door.

Door de Festipi laten de festivalgangers minder troep achter en verbruiken daardoor minder fossiele energie zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van gemak en comfort.

Plan van aanpak van Festipi

Ze zijn ook al getest op Lowlands (2013, 2014), Paaspop, Pinkpop, Zwarte Cross. Daarna gaan we opzoek naar een financiering zodat we kunnen overgaan tot produceren. En vanaf volgend kan ieder gebruik gaan maken van een Festipi.

Door | 2018-03-01T15:14:24+00:00 november 5th, 2014|Glamping, Kamperen|0 Reacties

Geef een reactie