Reis en vakantie trends in 2011

Reistrends vakantietrends reis vakantie trends 2011We gaan verder weg en naar meer exotische oorden, luxe kamperen, we combineren stad, strand met cultuur.

De reiziger reist bewuster, groener is gemiddeld ouder en heeft redelijk wat uit te geven en boekt zijn reis zelf online. Vakantiereizigers hebben meer vertrouwen in websites dan in traditionele bronnen van reisinformatie.

70% van de mensen zegt wel eens TripAdvisor om informatie in te winnen voor hun vakantie.

Ook de zakenreizen gaan veranderen, goedkopere zakenreizen winnen aan populariteit. Groeiende markten China is zowel opkomend als reisdoel maar ook de Chinees gaat steeds meer en langer op reis en dat zal alleen nog maar groeien.

Babyboomers Generatie gaat met Pensioen

Babyboomers de naoorlogse generatie heeft veel kinderen voortgebracht en die zijn of gaan binnenkort allemaal met pensioen.  Ze hebben een aantal dingen gemeen dat zijn tijd, geld, energie en een sterk verlangen naar ervaringen. Reizen die een beroep aanspreken zijn; uitstapjes die  voeden, om ze verjongen en te verlichten, leren en vrijwilligerswerk  en aangepaste avonturen. Vaak, reis prijs  relatie is ondergeschikt aan “wat is de kostprijs van die week in termen van het belang ervan in mijn leven?”

Op zoek naar Betekenis

Door de recessie zijn meer reizigers hun focus gaan leggen op de betekenis “mensen kijken naar binnen naar de dingen die echt belangrijk voor hen”. Zaken die belangrijk zijn geworden zijn familie en vrienden, onderwijs en verbeteren van je zelf, gezondheid en spiritualiteit, creativiteit, betrokkenheid van de gemeenschap en het milieu.

Reizigers zijn bereid om veel geld uit te geven aan reiservaringen, maar ze hebben wel meerdere redenen nodig om dat geld uit te geven.

Sterke alleenstaande vrouwen, 50+,  reizen met vrienden

Een groeiend aantal alleenstaande vrouwen van 50+ reizen met hun vrienden. Vergeleken met eerdere generaties, zijn de babyboomers vrouwen, hoger opgeleid, mondiger, zelfstandiger, sterker in bijna elke manier.  Deze vrouwen hebben geld om uit te geven aan hun vakantie en ze hebben een passie voor leren.

Internet is Overal toegankelijk

Het internet is overal.  Internet heeft meer invloed op ons reisgedrag dan TV en andere vormen van media. De overgang naar mobiel computergebruik, mobiele communicatie en mobiele transacties gaat het gedrag van de consument transformeren. Altijd online en overal toegankelijk bepalen de keuzes van de reiziger.

Top 10 meest populaire bestemmingen

Spanje
Frankrijk
Duitsland
Italië
Nederland
Griekenland
Turkije
Oostenrijk
Duitsland
Egypte

Door | 2011-06-06T15:57:44+00:00 juni 6th, 2011|Reisinformatie|0 Reacties

Geef een reactie